Pracovní činnosti 1. a 2. ročník (úkol není povinný).
VÝROBA ZVÍŘÁTEK NEJEN Z KAŠTANŮ, PANÁČEK
Materiál: čerstvé kaštany, silná párátka nebo sirky
Postup: Kaštany mezi sebou spojujeme silnými párátky. Panáček - na nohy a ruce jsme párátko přelomili na polovinu. Slupka lze také použít. Oči dokreslíme fixem. Fantazii se meze nekladou.
Pracovní činnosti pro 5. ročník
HORKÉ JABLKO
Recept: 1 litr jablečný džus, 7 ks hřebíček, 1 lžička citronová kůra, 1 ks celé skořice, 1ks plátek pomeranče, 1ks plátek jablka
Postup: Jablečný džus nalijeme do vhodného kastrůlku, přidáme koření, citronovou kůru a svaříme. Horké jablko po provaření necháme chvíli odstát a podáváme. Podle chuti můžeme dosladit medem. Zdobíme kouskem skořice, plátkem pomeranče a plátkem jablka. Místo jablečného džusu se hodí i džus pomerančový, hruškový, rybízový, višňový,.
Komentáře
Nebyly přidány žádné komentáře.